Heb je zin om eens lekker te kliederen met waterverf en ecoline en daar vervolgens de meest fantastische crazy creatures uit tevoorschijn te toveren?

Men neme:

  • aquarelpapier, ca 300 grams
  • allerlei kleuren waterverf en ecoline
  • een potje water
  • dikke kwasten + een oud sponsje
  • krantenpapier, keukenrol en keukenzout

Leg je papier op tafel, met wat krantenpapier eronder zodat je intense kleuren van de ecoline niet per ongeluk doordrukken op de tafel.
We gaan een zeer kleurrijke basisondergrond maken voor de crazy creatures.

Door de grootst mogelijke kliederzooi te maken 😉

geef je je crazy creatures een warm gespreid bedje om tot leven te komen.

Maak je papier vochtig tot nat met het sponsje en breng kleurtjes aan met waterverf en ecoline. Doe dit met een kwast of laat ze voorzichtig erin lopen met de pipet. Gebruik zoveel of weinig kleurtjes als je wil, maar maak het beeld wel divers. Maak dikke en dunne lijnen, maak vlakken met je sponsje en hou bijvoorbeeld je papier omhoog en laat de verf eraf lopen. Dep af en toe je verf-wateroverschot weg met wat velletjes keukenrol. Strooi als de verf nog nat is, her en der wat zout erover, dit maakt mooie motieven in de verf… Je kunt ook een stuk plastic erop drukken, en eraf trekken.

Laat uiteindelijk je ondergrond door en door drogen, en leg er iets zwaars op, anders krult het papier om..Veeg als het geheel droog is, het zout eraf.

In deel 2 lees je hoe je de crazy creatures kunt gaan ontdekken..

Ondergrondje maken voor de crazy creatures