Wat een rijkdom!
Mijn keuken – annex werktafel ligt al een paar dagen vol met schelpen in allerlei vormen en maten, houten lieveheeresbeestjes, gedroogde granen, grassen en bloemen. Het voelt rijk om me te omringen met al dit natuurschoon en het is een feestje om ermee te werken.

Ik ben bezig het maken van 3D schilderijtjes voor mijn aanstaande expositie ‘Natuur laat je Leven’ in verpleeghuis Elisabeth in Goirle. Mijn eerste keuze voor deze expositie, waren de Aquarellen die ik schilderde in de Naturentuin in Goirle. Deze zijn alle zes al ingelijst en klaar om opgehangen te worden. Maar omdat dit te weinig bleek om de drie gangen in het verpleeghuis te vullen, koos ik ervoor om ook de Zwart-witte pentekeningen¬†tentoon te stellen.¬†
In de 3D lijstjes werk ik door aan de ingelijste tekening; ik teken verder op het passepartout en ik voeg organisch materiaal toe aan de voorzijde van het lijstje.

Het verzamelen van de bloemen en grassen was een uitdaging daar het behoorlijk aan de prijs was als ik dat allemaal nieuw in de winkel had moeten kopen. Deels komt het dus van eigen verzameling, bij vrienden en familie vandaan. Ik dank mijn moeder voor de mooie grasjes en kunstbloemetjes en Anneke van de Naturentuin voor het fluitekruid, de papavers en granen, en Maria van Bries aan zee voor de fijne aanvulling in de vorm van een mooi boeket met o.a. gedroogde roze bloemetjes.

3dlijstje met zwart wit tekening en papapers