In mijn tienerjaren schreef ik gedichten en korte, maar ook lange verhalen. Maakte ik er kleine bundeltjes van, met eigen tekeningen. Maar ik stopte ermee en liet het jarenlang liggen.

Inspirerende schrijfopdrachten
Deze zomer was ik op zoek naar een retraite, en ik vond een schrijfmeerdaagse die gepresenteerd werd als schrijfretraite. Ik schreef me in en vorige week was ik erbij, op Schiermonnikoog. Alwaar ik deelnam aan deze meerdaagse, georganiseerd door Fransis Bosch van

Onder de bezielde leiding van schrijfster Rita Spijker kregen we inspirerende schrijfopdrachten, leerde ik over het belang van specificeren, over het bestaan van containerbegrippen en ‘um erin batsen’.

Ik heb er mijn liefde voor verhaaltjes schrijven her-ontdekt, ik ben nu kleine, lieve tekeningetjes aan het maken bij mijn verhaaltjes, en ik wil er een bundeltje van maken.

Op de laatste dag kregen we de opdracht om een rondeel te schrijven; ik had op dat moment de rust en de woorden niet. Dus ik schreef thuis, in mijn eigen rust en stilte. De foto maakte ik op Schier ~Ik maak nog een tekening van de foto, te zijner tijd, voor in de bundel.

 

De Blij in Mij

Die keer dat ik over het schelpenpad naar zee wandelde

zag ik witte en fuchsiarose hondsroosjes me tegemoet stralen

de schelpen knisperend en krakend onder mijn voeten

een flard rozengeur vermengd met zilte zeelucht streelde mijn neus.

Die keer dat ik over het schelpenpad naar zee wandelde

voelde ik de Blij in mij groter worden bij het weldra weerzien

van de horizon waar licht, lucht, land en water naadloos in elkaar overgaan.

Die keer dat ik over het schelpenpad naar zee wandelde