Ik hou van kleur. Van levendige kleuren, maar ook van zachte kleuren. Ik hou van het werken met combinaties van kleur, en kleur over kleur als ik teken.

Er bestaat zoiets als een psychologische kleuren-betekenis. Het is interessant om eens bewust te kijken naar waarom je je tot een bepaalde kleur aangetrokken voelt. Wat zegt die kleur over jou? Ik heb de kleurenbetekenis opgezocht van de door mij gekozen kleuren voor deze website :

  • Petrol: Ontspannend, geeft verkoeling, en kalme, vredige, heldere gedachten en bevordert intuïtie
  • Oranje: Staat voor positiviteit, geestkracht, energie, blijdschap, creativiteit en optimisme
  • Crème: Verzachtend, oprecht, acceptatie, ruimte

Deze kleuren gebruikte  ik al in mijn bedrijf. Ik koos dus voor deze website de kleuren- energie die ik intuïtief al naar me toe getrokken had. Fijn om te lezen waar ik mezelf mee omring.

Ik heb bv. een petrolkleurige doek voor over de tafel van een marktkraampje. Ik gebruik met name crèmekleurig Biotop Naturelle papier voor de kaarten. En de kleur oranje komt vaak terug in mijn tekeningen en aquarellen. Zo ook in de banner aan de bovenzijde van deze website. Daar komen overigens ook het petrol en crème in terug, maar ook turquoise (voedend, langzaam helend, relativerend) groen (praktisch, gul, rijke verbeelding) en geel (doortastend, origineel) en een klein beetje paars (onbegrensd, waardig, menselijk). 🙂