‘Let nature inspire you’ is de zin die in me opkwam toen ik aan het brainstormen was over hoe ik mijn tekenwerk in 1 zin zou samenvatten. De natuur om ons heen, is wat me inspireert bij alles. Het is de plek waar ik heen ga om zware energie te ontladen en mezelf weer op te laden. Waar ik heen ga om mezelf te verwonderen; en om in te gaan zitten tekenen. De zin: Natuur laat je leven klopt voor mij echt.

Een tiental jaar geleden maakte en verkocht ik ook wenskaarten, thuis en in winkels. Met bloemen, bladeren, boomschors, diertjes en insecten in close-up. Alleen waren dat toen geen getekende, maar gefotografeerde kaarten, zoals dit mini muisje hier. Fotografie, en dan met name macrofotografie is 1 van mijn hobbies; het miniscule opzoeken, erin gaan, het doorgronden en het gedetailleerde uitvergroten. Prachtig vind ik dat. Dat gedetailleerde, verfijnde, vind je ook terug in mijn tekeningen.

De nieuwe kaarten die ik begin van de zomer uitbracht met de Crazy Creatures erop, hebben ook een link met de natuur.
De crazy creatures kun je ook zien als elementwezens. Zo heb je elfen, gnomen, vuurwezens, en nimfen. De bloemenmeisjes zijn mijn elfjes: ze dragen zorg voor de schoonheid in bloem en plant, met een lach op het gezicht.

Af en toe laten bezoekers op de markt me horen hoe leuk ze die bloemenmeisjes vinden.  De wisselwerking met mensen die mijn kaarten en tekeningen kopen en of alleen maar heel-erg-bewonderen is erg fijn en mooi. Ik word er blij van.

let nature inspire you, muis