Het liefst zit ik thuis in mijn huisje. Het voelt goed om een plek te hebben waar ik tot rust kom, en van waaruit er beweging ontstaat..

En waar ik aan de grote keukentafel zit om te tekenen, waarin je de boomknoest nog in het hout terugziet. Waar ik veel planten, bloemen en kruiden om me heen heb, binnen en buiten. Waar ik stekjes tot mooie planten en groente opkweek en gevonden schelpen, veertjes, en mooie steentjes om me heen uitstal. Op mijn balkon heb ik diverse takken en boomschors liggen in de bloembakken. En in de gang heb ik een oerwoud-sfeer-muurschildering gemaakt.

De tweede plek waar ik me ook erg thuis voel is in de natuur. De natuur bezorgt mij veel inspiratie en dat zie je terug in mijn werk èn in mijn huisje, direct of indirect.

Een wandeling is voor mij regelmatig stilstaan en me verwonderen over hoe iets is gevormd of gegroeid. Een bloem, een schelp, een bladrozet, de veer van een vogel bekijken of de doorschijnende, al verterende bladeren in de herfst bevoelen. Ik kijk graag naar de grillige vormen van een boomknoest, waarin ik dan van alles zie aan fantasiewezentjes… wat dan vervolgens weer tot uitdrukking komt in een volgende tekening.

3dlijstje met zwart wit tekening en papapers