Neurographic Art

Sinds ik in 2021 Neurographic Art voor het eerst ontdekte bij een creatieve cursus komt deze tekentechniek veelvuldig terug in mijn creaties. Het werken met Neurographic Art biedt me ruimte om nog dieper en verfijnder in de details van mijn eigen processen te duiken en deze weer te geven op papier.

Pavel Piskarev

De Russische kunstenaar en psycholoog Pavel Piskarev heeft Neurographica als officiële tekenvorm in 2014 naar buiten gebracht. Neurographica tekeningen zijn opgebouwd uit diverse algoritmen, en te maken met eenvoudig aan te leren tekentechnieken. Neurographica is gebaseerd op theoretische inzichten en recente ontwikkelingen in de psychologie, sociologie, filosofie en klinische neurofysiologie. Piskarev’s filosofie is om je te laten ervaren hoe alles in de wereld verbonden en ondersteunend  aan elkaar is. Het tekenen van Neurographica-algoritmen helpt ons, het neuronensysteem in de hersenen te activeren, en maakt zichtbaar wat zich in je onbewuste afspeelt. Door nieuwe neuronenpaden aan te leggen, via het tekenen, maak je de weg vrij om duurzame veranderingen in je leven teweeg te brengen.
Neurographic Art is een afgeleide van de officiële vorm. Hierin houdt je je minder strikt aan de officiële algoritmes, en krijgt de vrije interpretatie en beweging van de kunstenaar meer ruimte.

“Een kunstenaar zit in elke persoon – als je hem niet voelt, betekent dit alleen dat je hem nog niet ‘wakker hebt kunnen maken’. Om hem tot leven te brengen, de schepper in jezelf, kan je de potentie in een persoon laten ontwaken en hem dit laten ervaren en hierin laten geloven – dit is een prachtige ontwikkeling”.

– P. Piskarev Ph.D. (methode auteur)

Contact

Levensbron, 2024

Oude boom bij een levensbron, neurographic art Fannie Coenen

Het spel van verwondering, 2024

Neurographic art met cacao, tekening 1

creatief spelen met ceremoniële cacao

Mijn witte draad, 2024

Mijn witte draad. Als het licht aan de horizon waar de nieuwe dageraad begint. Neurographic art tekening met cacao. Fannie Coenen

creatief spelen met ceremoniële cacao